уторак, 10. март 2015.

Ribe severnog mora

Trening pod nazivom “Ribe Severnog mora“ održan je u METRO Horeca centru.
Uz instruktora Uroša Uroševića polaznici su savladali sve faze pripreme - počevši od odabira namirnica, preko čišćenja i filetiranja ribe, različitih tehnika kuvanja i načina termičke obrade, pa sve do samog serviranja.
Autentični ukusi riba severnih mora i Atlantika, kao što su bakalar, halibut, romb i rumbač, istaknuti su pažljivo biranim povrćem i sosovima. 



Tokom treninga “Ribe severnog mora” pripremali smo bakalara karamelizovanog sa soja sosom, serviranog sa pireom od batat krompira i diksel sosom. Zatim filet halibuta u korici od parmezana i sipinog mastila sa rižotom od šafrana i čeri paradajzom. Rolnice od romba sa povrćem i holandez sosom, Rumbač u Colbert stilu, i rolnice od halibuta sa krem pestom od rukole i estragona.




Нема коментара:

Постави коментар