петак, 27. март 2015.

Omaž francuskoj gastronomiji

Ambasadorka Francuske u Beogradu Kristina Moro posetila je Horeca centar tokom najvećeg kulinarskog spektakla Goût de France

Beograd, 20. mart 2015. – Finale najvećeg planetarnog kulinarskog spektakla posvećenog francuskoj kuhinji Goût de France (Dobra Francuska), održano je u četvrtak uveče u Horeca centru. Gosti su uživali u najboljim francuskim jelima i vinu i tako zaronili u čarobni svet gastronomije. Horeca centar je tokom večeri posetila i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristina Moro sa suprugom.

Tokom samo jedne večeri na 5 kontinenata u 1000 odabranih restorana ljubitelji gastronomije imali su jedinstvenu priliku da svim čulima uživaju u vrhunskim francuskim specijalitetima čiju je pripremu i recepte lično odobrio komitet koji čine najbolji kuvari sveta na čelu sa proslavljenim Alanom Dikasom (Alain Ducasse). Meni za goste HoReCa centra pripremio je masteršef Uroš Urošević sa svojim timom. - Gosti su imali jedinstvenu priliku da probaju neka od najboljih francuskih jela i vina, od kojih mnoga nikada ranije nisu pripremana u našoj zemlji – kaže masteršef Uroš Urošević.  Na jelovniku su se našli losos sa šampanjcem u hrskavom kornetu, guščija džigerica u sferi od višanja i briošem od pistaća, čičoka (jerusalimska artičoka) sa slaninom i bosiljkom, rolada od ribe list sa povrćem i Malteze sosom, sporo kuvana junetina sa šumskim pečurkama i lionez sosom, kamember sa želeom od kajsije i najbolji francuski slatkiši: čokoladni mus, makaronsi i čips od lešnika. Zajedno sa pažljivo odabranim vinima i sa jelima očarali smo sva čula gostiju. Urošević dodaje da Horeca centar nastavlja da i dalje upoznaje našu stručnu i široku javnost sa tajnama domaće i internacionalne gastronomije najavljujući specijalističke treninge za pripremu jela grčke, istarske i tehnike pripreme moderne kuhinje. METRO Cash & Carry osnovao je Horeca centar kako bi pomogao unapređenju ugostiteljskog sektora u Srbiji. U najmodernijem centru za edukaciju profesionalaca iz sektora ugostiteljstva u ovom delu Evrope, do sada je organizovano nekoliko stotina specijalističkih treninga koje su držali najveći domaći i internacionalni eksperti. Ove treninge pohađalo je do danas više od 5.000 kuvara i somelijera. izvor: METRO Cash & Carry Srbija

Нема коментара:

Постави коментар