Teodora Kosorić (19) iz Beograda ponosni je vlasnik titule "Najbolji mladi kuvar Srbije". Ona je svojim kulinarskim specijalitetima obezbedila sebi mesto među najboljim kuvarima naše zemlje, a za "24 sata" otkriva zašto je ovo posao iz snova, ali i nekoliko svojih kulinarskih saveta.
Ove godine je završila školu, a već je proputovala Evropu, osvojila prestižne nagrade, našla posao, a usput je stigla i dobro da se zabavi. To možda zvuči kao neostvariv san u Srbiji, ali Teodora kaže da je sve moguće ako ste spremni da se potrudite. - Ovo je divan posao, u kom uvek imate prilike da budete kreativni i iznova se dokazujete, ali definitivno nije za svakoga. Ja bih svakome preporučila da se bavi kulinarstvom, ali samo ako mu to leži. Jer, iako je lepo, zahteva puno odricanja. Nikad nisi kući, često ne možeš da izađeš kad svi tvoji prijatelji, oduzima mnogo vremena... Ali vredi ako je to ono što volite - kaže Teodora. Pored titule Naboljeg mladog kuvara, koju je osvojila na Internacionalnom kulinarskom kupu u Kragujevcu, Todora je sa timom mladih kuvara Srbije osvojila i bronzanu medalju na Svetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu ove godine. - Iako je kuvanje nešto što se vezuje prevashodno za žene, zanimljivo je da su tu zapravo većinom muškarci! Na takmičenju sam ja bila jedina žena, i tim pre je veći pritisak jer se od vas onda mnogo i očekuje kada ste žensko - ističe ona.
Pored Luksemburga, ona je zahvaljujući nadarenosti za kulinarstvo posetila i Italiju, gde je dva meseca bila na praksi. - Između ostalog, to je još jedan razlog zašto je ovo divan posao. Ne znam kada bih inače dobila priliku da toliko putujem, a svesna sam toga da živimo u Srbiji i kakvo je ovde stanje. Imamo šansu da putujemo, a stranci su jako zainteresovani za talentovane kuvare iz naše zemlje - objašnava Kosorićeva. Sve u svemu, posao iz snova za mnoge mlade. Iako je svesna toga da mora još mnogo da uči, te predviđa da će joj trebati još pet godina da nauči hiljade i hiljade tradicionalnih francuskih soseva, ova mlada kulinarka već sada podučava druge kuvate u Metroovom centru za obuku, i sprema se za Olimpijadu koja će se održati 2016. A njen savet svim domaćicama? - Šta god da imate u frižideru, iskoristite. Eksperimentišite i napravite nove kombinacije, to je idealan način za lečenje nervoze, Otvori frižider, upali ringlu i napravi nešto novo. Na kraju krajeva, uvek se sve pojede - kaže ona
IZVOR : http://arhiva.24sata.rs/specijal/posao/vest/ona-je-najbolji-mladi-kuvar-srbije-i-reci-ce-vam-zasto-je-ovo-posao-iz-snova/161211.phtml
Нема коментара:
Постави коментар