петак, 17. април 2015.

Seminar o modernim tehnikama kuvanja sa Daglasom Spikom

Švedski kuvar Daglas Spik održao je 7. i 8. aprila u Beogradu dvodnevni seminar i radionicu posvećenu modernoj i molekularnoj kuhinji. Ovaj vid gastronomije postao je aktuelni kulinarski trend koji predstavlja sasvim drugačiji pristup u pripremi i serviranju hrane u odnosu na konvencionalni.
 

Daglas Spik, master šef, nekadasnji član kulinarskog tima zapadne Švedske i specijalista moderne kuhinje i molekularne gastronomije važi za jednog od najvećih eksperata u toj oblasti. On je na poziv kompanije METRO Cash & Carry prikazao kolegama iz Srbije na koji način se korišćenjem posebnih biohemijskih i fizičkohemijskih procesa mogu pripremati hrana i piće i na taj način dobiti egzotične kombinacije ukusa i nesvakidašnji izgled hrane.


“U pripremi jela ne koristimo hemikalije, već samo prirodne sastojke koji se svakodnevno koriste u kuhinji. Ono što molekularnu kuhinju čini drugačijom jesu inventivnost i kreativnost kuvara koji za svoje goste kreiraju iluziju, iznenađenje i udar na sva čula” – kaže Daglas Spik. Polaznici su imali priliku da i sami serviraju sto sa 12 različitih jela. Predavač je prikazao načine pripreme namirnica korišćenjem više od 17 različitih tehnika. Kad se kulinarstvo spoji s naukom, nastane sasvim nov, prilično revolucionaran kuvarski trend, koji u poslednje vreme postaje sredstvo izražavanja sve vise majstora kuvanja, ali i osvaja ljude koji su spremni da probaju nešto novo i neobično.





















Нема коментара:

Постави коментар