Daniel Ejton (Daniel Ayton) priznati majstor kulinarstva i potpredsednik Svetskog društva Master Šefova, gostovao je 21. maja u METRO HoReCa centru.
Čuveni šef, koji je tokom svoje tridesetogodišnje karijere imao čast da kuva čak i za britansku kraljicu, održao je jednodnevni seminar sa temom “Alergeni u ugostiteljstvu”. Praktično-teorijski seminar dao je odgovore na pitanja koja se odnose na postupanje alergenima u svetlu evropskog standarda i zakona koji je stupio na snagu u decembru 2014. godine. U skladu sa zakonom, u svim ugostiteljskim objektima biće obavezno vidno obeležavanje namirnica, kako bi javnost imala tačan uvid o sadržaju namirnica koji u određenim slučajevima može da izazove zdravstvene problem. Daniel Ejton je čuven po svom edukativnom zalaganju u polju širenja svesti o posledicama celijakije i drugih oboljenja koje su izazvane alergijom. Njegovo nesebično edukativno angažovanje ostvarilo je značajan uticaj u oblasti ugostiteljstva, donoseći primenu posebnih pravila i regulacija, te je ovaj seminar od izuzetne važnosti za edukaciju i podizanje svesti o ovoj važnoj temi i u Srbiji.
Нема коментара:
Постави коментар